Архийг хийжүүлсэн ундаагаар даруулж уувал ходоод муудна

  • Хэвлэх

Та бид хоолыг тэр болгон зөв зохистой хэрэглэж сураагүй ард түмэн. Ямар хоолыг юутай хольж идэж болохгүйг сайн мэддэггүй. Иймээс зарим нэг хүнсний бүтээгдэхүүнүүдийг хооронд нь хольж идэж болдоггүйг мэдэхэд илүүдэхгүй болов уу. Лууван болон далайн гаралтай хүнсний бүтэгдэхүүнийг жимстэй хольж иддэггүй. Учир нь лууван ходоодонд янз бүрийн хүчил бий болгодог. Энэ үед жимс идвэл түүнд агуулагдаж байдаг гуулийн төрлийн эд гэдэс ходоодны бактерт задарч хүний биеийг таргалуулахаас гадна бамбай булчирхайг томруулдаг ажээ.

 

Далайн гаргалтай хүнсний зүйлд уураг, кальц их хэмжээгээр агуулагддаг. Хүчил ихтэй жимстэй хольж идвэл таны бие эвгүйрхэж бөөлжих, гэдэс өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрнэ. Шарсан үхрийн махыг төмстэй хольж идвэл ходоод гэдсэнд муу. Max, далайн гаралтай хүнсний зүйлд уураг их агуулагдаж байдаг тул идсэнийхээ дараа цай ууж болохгүй шүү. Цайнд байдаг даннийн хүчил уурагтай нийлээд гэдэсний үйл ажиллагааг удаашруулдаг. Иймд мах болон далайн бүтээгдэхүүн идсэнийхээ дараа буцалсан ус ууж байгаарай. Дүфүг сонгинотой хольж идвэл дүфүнд хадгалагддаг кальц сонгино доторхи өвсний хүчилтэй нийлээд өвсний кальцийн хүчил болж ходоодон дахь хоол шингэлтэд муугаар нөлөөлдөг. Улаан, цагаан луувангуудыг хольж иддэггүй. 

 

Цагаан лууванд С амин дэм, улаан лууванд чийг бамын эсрэг хүчлийн эд агуулагддаг учраас тэдгээр нь хоорондоо холилдож С амин дэмд сөрөг нөлөө үзүүлдэг. Та архи уухдаа шар луувангаар даруулж болохгүй. Шар лууван дахь В амин дэм нь спирттэй холилдож элэгний өвчин үүсэх аюултай. Мөн архийг хийжүүлсэн ундаагаар даруулвал нүүрс хүчлийн хий үүсэж ходоод, элэг, бөөр зэрэгт нөлөөлж, зүрх тархины судсыг гэмтээдгийг анхаараарай.

 

Эх сурвалж: “Хүмүүсийн амьдрал” сониноос